T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / MERKEZ - Burdur Özel Eğitim Anaokulu

BURDUR 'DA TEK ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU HAKKINDA !!

Burdur da  Bir İlk, Özel Eğitim Anaokulu Eylül   Ayında Hizmete Girdi.

Burdur  merkez ilçede özel gereksinimi olan çocuklara hizmet vermek üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen özel eğitim anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla 2020 yılı Eylül   ayında faaliyete başladı. 

 

BURDUR da  Bir İlk, Özel Eğitim Anaokulu Eylül Ayında Hizmete Girdi.

Burdur  merkez ilçede özel gereksinimi olan çocuklara hizmet vermek üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen özel eğitim anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla 2020 yılı Eylül   ayında faaliyete başladı.. Burada eğitim alacak çocuklar bakımından Burdur da  bir ilk olma özelliği taşıyan özel eğitim anaokulu, ülkemizde de özel gereksinimi olan çocuklara eğitim veren sayılı okullar arasında yerini almıştır.

 

Burdur  merkez Emek  Mahallesinde Burdur Emekevler Mtal.  Bünyesinde B-Blok da  hizmete girecek olan özel eğitim anaokulu Onbir  derslikli olacak. Okulda engelli erişimine uygun asansör ve engelli rampası da yer alıyor. Bu okulda,36-66 ay arasında özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar eğitim alabilecekler.

  Şu anda ilimiz genelinde okul öncesi çağında yaklaşık 45 çocuğumuz, özel eğitim öğrencisi kapsamında tanılanmış durumdadır. Açacağımız bu okul, özel eğitime gereksinimi olan okul öncesi öğrencilerimize hizmet verecektir. Böylelikle hem idare olarak bizim hem de anaokulu çağında özel gereksinimi olan çocuklarımızın velilerinin bu anlamda çok önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağız. Çocukları durumlarına uygun bir eğitim alırken aileler de sosyal yaşama daha fazla katılabileceklerdir, bundan dolayı da bu ailelere psiko-sosyal açıdan destek sağlamış da oluyoruz.

 

Özel eğitim gerektiren çocukların erken teşhis ve tanısının günümüzdeki öneminin bilinmesi, erken çocukluk dönemi eğitiminin bireyin daha sonraki eğitim kademeleri için temel oluşturması, bu eğitimi alan özel eğitim gerektiren çocukların eğitimi alamayan çocuklara oranla gelişimsel açıdan daha hızlı bir ilerleme göstermeleri, bilişsel, sosyal ve dil becerilerinde artış olması, fiziksel gelişimlerinin de olumlu yönde farklılaşması, böylece yaşamın ilk yıllarında aile merkezli olarak verilen programlı ve sistematik bir destekle çocukların tüm kapasitelerinin ortaya çıkarılabilmesinde çok önemli rol oynamaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.10.2020 - Güncelleme: 01.10.2020 16:07 - Görüntülenme: 15687
  Beğen | 10  kişi beğendi