"Anne Eli Değmiş Etkinlikler" eTwinning projesi

Okulumuz özel eğitim öğretmeni Bilgetürk YILDIRIM tarafından "Anne Eli Değmiş Etkinlikler" eTwinning projesi uygulamaya konmuştur.

Okulöncesi eğitim; planlı ve programlı yapıldığında bir eğitim sürecidir. Eğer verilen eğitimin evde de devam etmesi amaçlanıyor ise; okulöncesi eğitim programı hazırlanırken sadece çocuk değil, ailesi de program içinde düşünülmelidir.15. Milli Eğitim Şurası'nda alınan ""Aile Katılım Programları" ve "Ana-Baba Okulları" yaygınlaştırılmalı" kararı ile aileyi de hedef almanın gerekliliği belirtilmiştir. Ayrıca, MEB 2002 Okulöncesi Eğitim Programında, programın uygulanması ile ilgili ilkelerden ailenin çocuğun eğitimine katılımının sağlanması zorunlu hale getirilmiştir. Tüm bu sebepleri de katarak annelerin sınıf içi etkinliklere katılarak çocuğuyla bir şeyler üretmesine zemin hazırlamak, anasınıfında sadece zaman geçirilen bir yer olmadığını göstermek, annelerin çocuğuyla birlikte daha kaliteli zaman geçirmesine zemin hazırlamak ve evde de bu tür etkinliklere yer vermeleri gerektiğini göstermek amacı ile " ANNE ELİ DEĞMİŞ ETKİNLİKLER" projesini hayata geçirmek istedik.

28-03-2022

Yayın: 28.03.2022 - Güncelleme: 28.03.2022 12:54 - Görüntülenme: 106